Van Buren Bolswaard

Van Buren Bolswaard is de enige schapenvachtlooierij in Nederland. In het assortiment vindt u vacht- en lederproducten die mensenlevens met warmte, zachtheid en natuurlijke schoonheid verrijken. Daarnaast importeren zij prachtige decoratieve en unieke producten die in ieder interieur een eyecatcher zijn.

Ontstaan

Hun kennis is afkomstig van verschillende generaties Van Buren, waarbij elke nieuwe generatie nieuwe input en innovaties toevoegt aan het bedrijf. Dit is de wortel of onze 150 jaar van succes in het proces van het looien van bont en huiden.

In 1861 startte Sjoerd van Buren een bedrijf voor het villen en verhandelen van huiden / vachten in een klein dorp genaamd Oosterlittens. Hij scheidde de vacht van het leer en verkocht de tussenproducten afzonderlijk. Het bedrijf werd in 1903 overgedragen van vader op zoon en verhuisde naar Bolsward, waar het tot deze datum nog steeds gevestigd is. In 1969 zijn we begonnen met zonnen en richten we ons op het produceren van schapenvachten, wol en leer van hoge kwaliteit. Bedoeld voor decoratie, gezondheid of dagelijks gebruik, voor meer comfort in uw leven. De vraag naar producten van hoge kwaliteit is tijdloos, daarom produceren we nog steeds tot deze datum.

Sinds 1976 gebeurt dit onder leiding van Thomas en Rients van Buren. In 2008 vervoegde Jolt van Buren (zoon van Rients van Buren) het familiebedrijf om de toekomst te verzekeren. Gecombineerd hebben heeft Van Buren Bolswaard een erfenis van kennis en ervaring voor meer dan een eeuw.

Website: https://www.vanburenbolsward.nl/en

Bekijk ook andere exposanten, klik hier.

Van Buren Bolsward bij Van Remoortel
Van Buren Bolsward bij Van Remoortel