Less is more

Natuur en eenvoud… daar draait het dit voorjaar om

De kleur ‘Brave Ground’ wordt uitgeroepen tot de kleur van 2021: een aards bruin-grijze kleur die evenwicht en stabiliteit schept. Het is een veelzijdige, warme tint die andere kleuren mooi doet uitkomen. Hoe kun je deze kleur gebruiken om je interieur te transformeren? We hebben vier gebruiksvriendelijke kleurpaletten samengesteld rond de kleur van het jaar, zodat je zelf aan de slag kan gaan. Laat je inspireren!

Zand- en kopertinten

De combinatie van Brave Ground met zand- en kopertinten vormt een warme en neutrale achtergrond voor een eclectische mix van meubels. De complementaire kleuren passen in een moderne en traditionele ruimte. Daarom zijn ze zo belangrijk en toegankelijk. Ze zorgen voor harmonie, eenvoud en positivisme en kunnen makkelijk gecombineerd worden met allerlei accessoires en meubels. Voeg wat meer glamour toe in je ruimte met goudkleurige accenten of accessoires. Of voeg natuurlijke materialen toe voor een zachte look die het hele jaar door past.

Rood- en rozetinten

Hou je van wat extra pit? Combineer dan het bruin-grijze Brave Ground met roze- en roodtinten. De mix van deze felle kleuren in combinatie met subtielere tinten is perfect om vuur en vitaliteit toe te voegen aan je ruimte. Overdrijf niet met felle kleuren, maar zorg voor een mooie balans tussen energieke en natuurlijke, neutrale tinten. Zo kan je bijvoorbeeld rood of roos gebruiken om een ruimte of delen van je ruimte af te bakenen. Deze kleuren zijn prachtig bij moderne meubels, grafische patronen en lichte houten vloeren.

Zachte kleuren

Creëer een ontspannen en uitnodigende sfeer door de kleur van het jaar te combineren met natuurlijke, zachte kleuren. Deze complementaire tinten in zacht bruin, grijs en neutrale kleuren kunnen je helpen harmonie te scheppen in een kamer en de verschillende elementen van je interieur samen te brengen tot een geheel. Deze subtiele en chique tinten passen goed bij midcentury meubels en rijke materialen zoals koper, marmer en fluweel.

Natuur

Haal de natuur in huis – denk aan verschillende tinten blauw en groen. Gecombineerd zorgen de tinten voor een kalmerende, helende uitstraling die rustig oogt en zowel in een modern als in een traditioneel interieur past. Kies een of twee kleuren om te gebruiken en geef elke ruimte een frisse nieuwe look. Combineer met planten, botanische prints en andere natuurlijke elementen en breng de groene oase van rust naar binnen. Deze kleuren passen goed bij natuurlijk hout, meubels uit hergebruikte materialen, sierlijke keramiek en kamerplanten.