Cotton Ball Lights

Cotton Ball Lights maakt lichtslingers, hanglampen, tafellampen en vloerlampen. Ze zijn een echte eyecatcher in je interieur. De lampjes zijn een zwoele, gezellige, maar toch stylish toevoeging aan jouw interieur. Sfeerverlichting die je interieur net die extra gezellige sfeer zal geven.

Collectie

We hebben meer dan 60 verschillende kleuren lampen, waarmee je je eigen lichtsnoer kunt maken. Ze zijn verkrijgbaar in 24 kleuren, in 5 verschillende maten. Dit betekent dat ze een kleurrijke Cotton-oplossing hebben voor alle kamers in een woning of voor een speciale gelegenheid. De producten zijn natuurlijk ook leuk als cadeau!

Fair trade

De fabriek van Cotton Ball Lights is officieel Fair Trade – gecertificeerd door de World Fair Trade Organization. Hiermee zijn zede enige Cotton Ball producent wereldwijd met een Fair Trade certificering op zak. Dus terwijl je klant haar interieur een boost geeft, help je ons met het vechten tegen armoede in de bergdorpjes rond Chiang Mai (Thailand), waar het vinden van een vast inkomen erg lastig is.

Handgemaakt

Alle Cotton Balls worden handgemaakt. Allereerst wordt er een ballonnetje opgeblazen, die gemeten wordt aan de hand van een stuk PVC (om altijd dezelfde grootte te hebben). Vervolgens wordt er aan de werktafel garen omheen gedraaid. Deze garen wordt eerst door een bakje met de rijstlijm gehaald, waardoor het aan het ballonnetje blijft plakken. Eerst worden er 2 onderlagen over het balletje heen gedraaid, waarna er nog een laatste laag overheen komt. Deze laatste laag zal bepalen hoe het balletje eruit komt te zien, het is daarom van belang dat dit zorgvuldig gebeurt. Als het balletje af is, wordt het aan een droogrek gehangen en in de zon gehangen. In het Thaise zonnetje duurt het ongeveer 4 uur voordat het gedroogd is. Vervolgens wordt het ballonnetje lek geprikt en wordt het balletje gekeurd op de kwaliteit. Als de kwaliteit voldoende is worden 100 balletjes in een doos gedaan en worden deze per zeecontainer richting Nederland verscheept.

Uniek

Het unieke aan hun producten is dat de lichtslingers geheel naar eigen inzicht samengesteld kunnen worden. Dit vraagt de nodige creativiteit van de samensteller, wat het tot een uniek product maakt. Het is een uitdaging om het product en de beleving die het met zich mee brengt, aan mensen die het nog nooit gezien hebben, te beschrijven. Het kan als kleine aanpassing in je interieur een grote verandering teweeg brengen. De Cotton Balls geven je de mogelijkheid om (elk seizoen weer) nieuwe kleuren aan je interieur toe te voegen.

Website: https://www.cottonballlights.com/nl/

Bekijk andere exposanten hier.

Cotton Ball Lights bij Van Remoortel
Cotton Ball Lights bij Van Remoortel