Amazona Krijtverf & Wax

Amazona brengt unieke ecologische krijtverf voor muren en meubels, ecologische vernis, kalkwas & colourwax om hout mee te decoreren. Deze producten creëren daarom een zeer speciale, natuurlijke, rustige sfeer in het interieur.

Krijtverf

Breng sfeer in je interieur met Amazona ecologische krijtverf!

De keuze van verf is bepalend voor de sfeer in je interieur. De manier van pigmenteren bepaalt tenslotte de uitstraling van de kleur. Het maakt een groot verschil of de verf met natuurlijke of synthetische pigmenten wordt gemaakt. Er zijn veel nuanceverschillen die elk een duidelijk ander effect geven wanneer je het toepast op je muren.

Bovendien is ook de reflectie van het licht van invloed. Amazona krijtverf is ambachtelijk gemaakt op een natuurlijke, minerale, ultra matte basis die het licht absorbeert. Dit geeft een hele rustige sfeer. Aan de andere kant kan je met zwaardere kleuren werken wat sfeerversterkend werkt.

Amazona krijtverf bevat uitsluitend natuurlijke pigmenten en is 100% ecologisch, en bijgevolg volledig biologisch afbreekbaar, als ook veganistisch.

Kalkwas

Kalkwassen is een decoratieve afwerking die stamt uit de 16e eeuw. Vroeger werd dit op boerderijen gedaan met een dik kalkmengsel. Nadien streken ze de verf van de muren en wat overbleef werd verdund gebruikt om houten meubels te verven. Deze traditionele afwerking bleekt het hout en geeft een witte waas.

Amazona Kalkwas, ofwel limingwax, is een ambachtelijk product op basis van  natuurlijke grondstoffen. Voor een optimaal effect gebruik je het best de kalkwas op ongelakt hout met een open en wijde nerf zoals eiken en grenenhout.

Dit resulteert in een imitatie op van de traditionele techniek, die een wit of gebleekt effect aan hout geeft.

Colourwax

Colourwax is een nieuwe gekleurde vaste was, in 2002 door Amazona op de markt gebracht. Met deze unieke Colourwax geef je blank hout snel en gemakkelijk een subtiel kleureffect. Bijvoorbeeld op onbehandeld grenenhout of om een mooi verweerd effect te krijgen, over hout dat behandeld is met Amazona kalkwas. Amazona Colourwax is verkrijgbaar in de kleuren Lever, Blauwgrijs, Chocolade en  All Black. Voor het mooiste effect breng je de Colourwax aan met staalwol. Makkelijk én leuk om te doen.

Website: https://www.krijtverf-kalkwas.nl/

Amazona_08