Dé trendkleur van 2021

Sandstone Beige

Sandstone Beige wordt door verschillende interieurdeskundigen gezien als dé trendkleur van het jaar. De subtiele en ingetogen kleur geeft rust aan elke ruimte en laat andere kleuren uitblinken. De donkere beige kleur komt goed tot zijn recht in verschillende woonstijlen zoals industrieel, minimalistisch en retro. Het kan dienen als een subtiele basis in combinatie met aardse tinten of als warme tegenhanger in een huis vol met groen. En misschien nog de mooiste combinatie: als ton-sur-ton met natureltinten. De warme trendkleur doet het niet alleen goed op de muur, ze komt in vele collecties ook terug in bijvoorbeeld gordijnen, kussens en lampen maar ook in vloerkleden, meubels en behangprints.

Trendy kussens

Dit is de meest handige en niet-permanente manier om meer kleur in je interieur en woning te krijgen. Je kan volop experimenteren met verschillende stoffen en kleuren en je kan ze elk seizoen wisselen.  Ga bijvoorbeeld in de zomer voor linnen kussens en in de herfst voor een grover gebreid kussen. Sandstone Beige kan je een heel jaar door combineren met dezelfde of andere kleuren! Wil je echt uit je comfortzone stappen? Mix dan verschillende prints met elkaar.

It’s all about the details

In een neutraal interieur vallen zelfs de kleinste kleuraccenten op. Denk aan een mooie kamerplant, een leuke kaars in een kandelaar, een opvallende fotokader of een lamp in een andere tint. Verplaats de aandacht naar beneden met een kleurrijk vloerkleed of nog extremer: geef de vloer zelf een ander kleurtje. Zelfs een houten vloer kan je opschuren en een likje verf geven. En dan nog dat tikkeltje extremer: voeg kleurdetails toe aan je plafond. Het effect kan verrassend leuk zijn!

Vazen en zo

Vazen zijn er in alle vormen, maten, materialen en.. jawel, kleuren. Dit is een super eenvoudige manier om kleur in je ruimte te brengen. Je hoeft niet eens een bloem of plant in de vaas te steken, het kan al een decoratiestuk op zich zijn. Heb je een neutrale Sandstone Beige muur? Probeer eens een felle fotokader of opvallend bord aan de muur te hangen. Gegarandeerd een succes! Met planten en (vloer)lampen kan je ook goed experimenteren. Al dan niet in de trendkleur(en) van het moment. Het is misschien even puzzelen om het beste resultaat te krijgen, maar aan het einde zal het ‘t allemaal waard zijn.

Cottage Core

Op sociale media is Cottage Core momenteel een fenomeen op zich. Het is ontstaan tijdens de lockdown – toen velen van ons het comfort van thuis herontdekte en de natuur omarmden. Cottage Core is een combinatie van country en modern. De country vibes geven een moderne draai aan een landelijke en rustieke stijl. Ga je voor een totale make-over van je ruimte, gebruik dan deze nieuwe trend in combinatie met het kleur Sandstone Beige. Werk met houten elementen en zachte kleuren om zo een gezellige ruimte te creëren. Maak het extra sfeervol met een (open) haard en durf te mix-and-matchen met verschillende patronen en kleuren. Laat je interieur er ‘geordend rommelig’ uitzien. En terwijl je bezig bent, maak het buiten ook even gezellig met kleine aanpassingen.

Bekijk onze webshop voor heel wat mogelijkheden om je zaak dat tikkeltje aantrekkelijker te maken. Je kan ook terecht in onze showroom voor boordevol inspiratie-ideeën.