Tips voor sfeervolle kerstverlichting

De kerstperiode is een super gezellige periode. Mede dankzij de talrijke kerstverlichting. Maar hoe weet je nu welke lampjes geschikt zijn voor jou of jouw winkel? Hieronder vind je een aantal tips en weetjes die je keuze misschien zullen vergemakkelijken…  je lampje zal hopelijk snel gaan branden!

Kleuren

Je kan kiezen uit gekleurde of witte lampjes. De witte lampjes bestaan dan nog eens uit drie verschillende tinten. Je hebt cool white, warm white en classic white. Bij een cool white led-lamp krijg je een  modern, schoon, helder licht dat enigszins blauw van kleur is. Warm white daarentegen  zorgt voor een traditioneel geelachtige kleur, te vergelijken met de conventionele gloeilamp. Classic white tenslotte is makkelijk in de ogen en zeer functioneel. Het is puur wit en heeft geen blauwe schijn.  Er zijn geen regels, de keuze van het kleur verlichting is persoonlijk en afhankelijk van het gebruik.

Verlichtingsslingers

Ook de verlichtingsslingers bestaan in verschillende vormen en maten. Standaard hangen de lampjes aan een draad, ofwel ver van elkaar of dichter bijeen. Afhankelijk van het doel kan je kiezen of je wil dat de lampjes flikkeren of niet. Ook de kleur van de draad kan je doen passen in je decor, kies voor een groene, zwarte, witte of transparante draad. Vergeet niet dat er ook dennenkransen met verlichting bestaan J!

Specials

Wil je eens iets anders dan de klassieke kerstdecoratie en –verlichting, dan kan dit zeker. In onze gangen vind je meer dan genoeg alternatieve opties om je ruimte gezellig te maken. Verlichte diertjes en figuren zijn heel erg in de mode. Een verlichte hond, rendier of pinguïn om in je etalage te zetten? Het kan zeker. Ook verlichte sterren, piramides en sneeuwvlokken mogen niet ontbreken! Durf ook eens holografische flessen te gebruiken in plaats van de klassieke verlichting! Heb je het toch liever wat traditioneler, kies dan voor een waterval van lichtjes of led-kaarsjes om de donkere winterdagen op te vrolijken. Zoek je nog versiering voor op een tafel? Al eens gedacht aan micro led-verlichting voor in een stolp of vaas of gewoon zo in het midden van je tafel?

Energiezuinig

Tegenwoordig is bijna alle kerstverlichting led, en maar goed ook. Moest je nog twijfelen, vervang zeker je gloeilampen met led-lampen. Niet alleen gaan ze langer mee, ze verbruiken ook minder. Daarnaast is bijna alle kerstverlichting bij Van Remoortel te regelen met een timer. Je kan zelf kiezen wanneer en hoe lang de verlichting blijft branden.