Fashion als meerverkoop

Je kon een paar weken geleden lezen over het concept blurring! Het mixen van functies en aanbod. Lees hier hoe food in je zaak een enorme meerwaarde kan betekenen. Maar ook fashion in je verkooppunt kan zorgen voor een goede meerverkoop.

Je winkel omtoveren naar een soort concept store waar zowel foodies, fashionista’s en designer lovers terecht kunnen is de nieuwe trend. Meer en meer zien we hoe lunchzaken ook home, accessoires en kleding verkopen. Maar ook decoratiewinkels wagen zich aan een fashion afdeling.

Concept store

Een concept store is een winkel waar niet alleen het verkopen van producten centraal staat. De inrichting en het assortiment van de winkel zijn afgestemd op een centraal thema of een bepaalde lifestyle. De concept store speelt in op een brede behoefte van het beoogde publiek, waarbij er niet per definitie een direct verband hoeft te bestaan tussen de productgroepen die er worden verkocht.

De opkomst van concept stores is onder meer een gevolg van branchevervaging binnen de retailsector. Ook spelen ze in op een sterkere behoefte aan beleving tijdens het winkelen onder consumenten en het maken van fundamentele keuzes over de wijze waarop we zelf ons leven inrichten. Wat we eten, wat we dragen, waar we wonen, onze smaak, waarden en normen en onze favoriete merken maken ons wie we zijn.

Fashion items als meerverkoop

Je hoeft je winkel niet volledig om te toveren tot een concept store. Maar probeer een hoekje in te richten met fashion artikelen. Dit kan gaan van volledige outfits tot accessoires die zowel voor hem en haar kunnen dienen. Vul je collectie aan met bijvoorbeeld portemonnees, juwelen, sjaals en hoeden, handtassen en sokken. Stimuleer de verkopen in jouw winkel door te experimenteren met modeartikelen als aanvulling.

In de fashion afdeling van onze cash & carry vind je alle producten die nodig zijn om je winkel aan te vullen met modeartikelen. Heel eenvoudig om je mini concept store aan te vullen terwijl je nieuwe stuks voor je collectie aankoopt.

Geen bezoekje zonder de fashion afdeling te passeren

Als je dacht dat de fashion afdeling niet bruikbaar is voor jouw winkel, think again. Met een kleine moeite creëer je eenvoudig een meerverkoop door modeartikelen aan te bieden. Richt je winkel zodanig in dat de accessoires en kledij perfect in je concept passen. Klanten willen graag een beleving wanneer ze komen winkelen, dit is de kans om hen dit te geven!

De fashion afdeling vind je rechtdoor aan de ingang, van standhouder F01 t.e.m. F82.